Национална кампания срещу онлайн тормоза

 

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ОНЛАЙН ТОРМОЗА

Теленор и Националният център за безопасен интернет (НЦБИ)

КАНЯТ

Училища от цялата страна

да се включат в национална кампания срещу онлайн тормоза сред учениците

Кога?

На 29 септември 2016 година.

Какво?

Доброволци, служители на Теленор, обучени от НЦБИ, ще посетят заявилите желание училища, за да разговарят с малките и по-големи ученици за онлайн тормоза по начин, подходящ за тяхната възраст. За целта има планирани две различни дейности на открито:

-          за учениците от 1 до 4 клас – игра-винил „Знам и мога в интернет“.

Целта на играта е децата да се запознаят с различни рискови ситуации, свързани с тормоза в интернет, и да усвоят успешни стратегии за справяне с тях;

-          за учениците от 5 до 8 клас – игра  „Профайлър”.

Целта на играта е да направи учениците по-чувствителни към онлайн тормоза. По време на онлайн тест с таблет, децата ще имат възможност да оценят поведението си в примерни ситуации, както и да развият уменията си за справяне с тях.

Доброволците ще имат възможност да проведат активностите едновременно в до 70 училища в цялата страна, заявки за включване ще се приемат до изчерпване на тази възможност. 

Ако Вашето училище желае да се включи в кампанията, моля, попълнете следната форма най-късно до 8-ми септември:

docs.google.com
Mоля, попълнете следната форма най-късно до 8-ми септември, ако Вашето училище желае да се включи в национална кампания срещу онлайн тормоза сред учениците на Теленор и Центъра за безопасен Интернет.

-          тъй като игрите ще се провеждат на открито, е необходимо да  бъде предвидена и алтернативна локация на закрито в случай на неподходящо време за игри на открито. Моля, посочете място за провеждане на закрито;

Всички доброволци на Теленор са преминали обучения на НЦБИ, които включват познания на конвенцията за правата на детето,  етични принципи за работа с деца, рисковете за деца в интернет, умения за интерактивна работа, умения за действия в кризисни ситуации. Доброволците ще бъдат подкрепени от експерти на НЦБИ през каналите на консултативната линия – чат и телефон.

Всички деца, които се включат в инициативата, ще получат стикери, силиконови гривни и други подаръци по повод кампанията.  Всяко училище, заявило провеждането на „Знам и мога в интернет“, ще получи  играта-винил за свободно ползване след кампанията. Активността е приложима в часовете по информационни технологии, физическо възпитание, часа на класа и други.

Повече за инициативата можете да научите на safenet@online.bgи  телефон: 02 944 1799Ако имате въпроси, не се колебайте да пишете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да се обадите на офисния телефон 02/944-17-99.